Με κεντρικό σύνθημα «Λύση στα προβλήματα δεν είναι η φυγή. Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε. Πες “Οχι” σε όλα τα ναρκωτικά», το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στοχεύει να ενημερώσει και να διευρύνει τις αντιστάσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύοντας την σημασία του πολιτισμού και του αθλητισμού σ` αυτόν τον αγώνα. Ειδικότερα φέτος, που τα στοιχεία δείχνουν πως λόγω της πανδημίας το φαινόμενο της χρήσης αυξήθηκε κατακόρυφα, η ενημέρωση και δράση πρωτογενούς πρόληψης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΕΣΥΝ καλεί στο «16ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων» την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.

Την προσπάθεια θα ενισχύσει με την παρουσία του το «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», Πολυδύναμο Κέντρο του οποίου λειτουργεί στην πόλη της Λιβαδειάς με σημαντικό έργο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων -που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Βοιωτίας και τον ΟΠΑΣΤΕ, την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων, του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ-, περιλαμβάνει μουσική, «stand-up comedy», επιδείξεις, τουρνουά. Συμμετέχουν οι ακαδημίες των ομάδων μπάσκετ  Κάδμος Θήβας, Αλίαρτος, Κένταυρος Λιβαδειάς και Απόλλων Λιβαδειάς με αγόρια και κορίτσια.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι οι οδηγίες που ισχύουν.