cart

Ακαδημίες

Τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ακαδημίας σημειώσαμε σημαντική πρόοδο καθώς όλο και περισσότερα παιδιά εντάσσονται στο σύλλογο. Όμως και σε επίπεδο ανδρικής ομάδας οι επιτυχίες δεν υπολείπονται. Έχουμε μάθει ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η καθαρή και συνεχής επικοινωνία μεταξύ του σωματείου, των ομάδων του, των προπονητών, των αθλητών και των γονέων, ως  απαραίτητων κρίκων για τη δημιουργία μιας δυνατής αλυσίδας.

Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος μιας κοινωνίας με βασική αποστολή την εκμάθηση και την ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης, η οποία όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα συμβάλλει στην σύμμετρη, αρμονική και ολόπλευρη ανάπτυξη του σώματος και της ψυχής. Σκοπός της Ακαδημίας μας είναι η αγωνιστική βελτίωση των αθλητών μας, συνδυαστικά και παράλληλα με την συνειδητοποίηση της αξίας της εκπαίδευσης και του θεσμού της οικογένειας.

Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης καλλιεργεί την θέληση, την επιμονή, την κρίση, την λογική, την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη συλλογικότητα και πολλές άλλες αρετές, περιορίζει τον ατομισμό, κοινωνικοποιεί ομαλά τον νέο και του διδάσκει τον σεβασμό στους κανόνες και τη συμβολή όλων των μελών της οικογένειας για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Γι’ αυτό άλλωστε η ενίσχυση του ρόλου της οικογένειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμάς.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό όσο οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των αθλητών και της οικογένειάς τους. Προσδίδουμε σε αυτούς την ίδια εξίσου βαρύτητα με την δημιουργία συνεκτικών δεσμών μεταξύ των μελών της Ακαδημίας μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς όλοι να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και η ομάδα μας να βοηθήσει με χαρά σε αυτό.

Συχνές ερωτήσεις

  • Πόση είναι η περίοδος των προπονήσεων;

Ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και τελειώνει γύρω στα μέσα Ιουνίου

  • Πόσες μέρες θα έχει το παιδί μου προπόνηση;

Εξαρτάται από το επίπεδο του τμήματος που θα μετάσχει, το λιγότερο θα είναι 3 φορές την εβδομάδα.

  • Πόση ώρα διαρκεί μια προπόνηση;

Η διάρκεια της προπόνησης κυμαίνεται από 1 έως 2 ώρες.

  • Πόσοι αθλητές είναι σε κάθε τμήμα;

Στα αγωνιστικά τμήματα ο αριθμός είναι 15-17 αθλητές, στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι το μέγιστο 20 αθλητές.

  • Πόσοι προπονητές είναι σε κάθε τμήμα;

Σε κάθε τμήμα είναι ένας βασικός προπονητής και αν χρειαστεί θα πλαισιωθεί και με έναν ακόμα στις προπονήσεις ή τους αγώνες, όπου κριθεί απαραίτητο.

  • Που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις;

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς, στην οδό Αισχύλου.

Η υποστήριξη και συμμετοχή των γονέων στις προπονήσεις και στους αγώνες της Ακαδημίας είναι επιθυμητή. Αναγνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν συγκρούσεις ενδιαφερόντων και υποχρεώσεων θα θέλαμε να είστε παρόντες στα σημαντικά για εμάς γεγονότα/εκδηλώσεις. Η Ακαδημία μας επιθυμεί την τακτική επικοινωνία μαζί σας. Γι’ αυτό το λόγο δεσμευόμαστε, στο μέτρο του εφικτού, να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τυχόν μεταβολές του προγράμματος προπονήσεων ούτως ώστε να μπορείτε να προγραμματίζετε τις υποχρεώσεις σας. Αλλαγές στις ώρες των προπονήσεων γίνονται κυρίως προς όφελος των αθλητών μας.

Στα πλαίσια της προτεραιότητας που δίνουμε στο ρόλο της οικογένειας, οι υπεύθυνοι και οι προπονητές της Ακαδημίας έχουν πάντα την «πόρτα τους ανοιχτή» και ενθαρρύνουν τους γονείς να κάνουν ερωτήσεις, να συζητήσουν τις ανησυχίες τους ή να τους δώσουν ανατροφοδότηση με οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τα παιδιά τους ή τη λειτουργία της Ακαδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, παρακαλούμε θερμά τους γονείς, εάν έχουν οποιαδήποτε διαφωνία για τους χειρισμούς κάποιου προπονητή σε σχέση με το παιδί τους, να αφήνουν να περάσει ένα 24ώρο πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε συζήτηση με τον εν λόγω προπονητή (κανόνας 24 ωρών).

Το να coach-άρεις ένα παιχνίδι δημιουργεί υψηλή ένταση, απαιτεί μεγάλη πνευματική συγκέντρωση και περισυλλογή εκ μέρους του προπονητή. Όλοι οι προπονητές της Ακαδημίας μας έχουν ειδική κατάρτιση και εμπειρία επ’ αυτού, μεγάλο πάθος για την δουλειά τους και τα δίνουν «όλα» σε κάθε αγώνα. Εμπιστευτείτε τους. Και σκεφτείτε ότι όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε έναν αγώνα (προπονητές, αθλητές, γονείς) χρειάζονται λίγο χρόνο για να «καθαρίσουν το μυαλό τους» μετά από την ένταση και πριν υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση.

Βασική συνδρομή25€ (Έφηβοι 20€)Συνδρομή για αδέρφια20€ (Έφηβοι 15€)Πολύτεκνοι20€ (Έφηβοι 15€)Τρίτεκνοι20€ (Έφηβοι 15€)

Οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πληρώσουν την συνδρομή τους μπορούν να κάνουν αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για να τύχουν κάποιας έκπτωσης, ανάλογα με την περίπτωση. Οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία που θα τους ζητηθούν από την γραμματεία της Ακαδημίας και θα αναμένουν την απάντηση των υπεύθυνων εκπροσώπων της μέσα εύλογο χρονικό διάστημα. test

Σε όλους τους αθλητές συνιστούμε τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα με τα ρούχα της Ακαδημίας μας. Το κόστος των ρούχων προπόνησης είναι στα 20€. Σε περίπτωση που κάποιος από τους αθλητές μας έχει ρουχισμό από προηγούμενα έτη εξυπακούεται ότι μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

ΣΕΖΟΝ 2022-2023

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ